Oktober

Tänk att det redan är oktober! Även här märks det lite att hösten är på väg. På bara de 2,5 veckorna vi varit här har både kvällar och dagar blivit lite svalare. Idag njöt vi av att temperaturen låg runt behagliga 25 grader och att solen höll sig borta. Att gå promenader är oftast helt hopplöst, man känner sig svimfärdig efter 10 meter i den gassande solen och blir solbränd direkt, men idag gick det riktigt bra.

 

Imorgon åker vi iväg över helgen på retreat. Retreat är helt enkelt att dra sig tillbaka i stillhet ett par dagar. Vi ska på ett womens retreat som internationella kyrkan ordnar, ska bli riktigt skönt med lite input från seminarium, bibelläsning och att bara få ta det lugnt. Så fort vi kommer hem är det bara att packa väskorna och åka upp till bergen och Mae Sariang – äntligen! Tanken var att vi skulle rest redan nu i veckan, men planerna ändrades. Det gäller att hänga med i svängarna, inget är helt bestämt förrän det faktiskt händer här. Tider och dyl är liksom inte någons top priority. Thailändarna går mer på vilken del av dagen något sker än vilken timme. Morgon, sen morgon, lunch, tidig eftermiddag, sen eftermiddag, tidig kväll, sen kväll, natt. Att tvinga ut klockslag osv ur folk på halvtaskig thai är inte helt enkelt.

 

Hursomhelst, vi kommer att kastas rakt in i undervisningen för en veckas tid, innan barnen får lov. Men det blir skönt med att få en ”pröva på” vecka innan vi kör igång på riktigt. Efter lovet stannar vi i bergen i sex veckor innan vi måste bege oss mot burmesiska gränsen och förnya vårt visum.

 

Nu ber vi bara för att inget oförutsett sker, vi längtar så efter att få komma igång med arbetet som väntar!

 

 Hanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0